De liefhebbers

De combinatie Visscher wordt gevormd door vader Richard (75) en zoon Richard (43). Richard jr. is facilitair medewerker van beroep en speelt bewust met duiven sinds 1977. Richard Sr. heeft zijn hele leven lang al duiven en zo kwam Richard jr. dan ook vanaf zijn prille jeugd met de postduiven in aanraking. Zij zijn lid van P.V. De Grensbode in Glanerbrug, een vereniging met ongeveer 15 vliegende leden. De verzorging van de duiven berust in grote lijnen bij Richard jr., terwijl Richard sr. er meer is om de puntjes op de “i” te zetten.

De hokken

Zij hebben de beschikking over ongeveer 22 meter duivenhok, die verdeeld zijn in 4 afdelingen voor de jonge duiven, 2 afdelingen voor de weduwnaars en een afdeling is in gebruik als opslagruimte. Daarnaast beschikken ze nog over twee volieres voor de duivinnen en de kweekduiven.

De voorzijde van het hok voor de oude vliegduiven staat op het zuidoosten en dat van de jonge duiven op het oosten.

Hokopbouw

De stam duiven van de combinatie is overwegend van de soort Gebr. Janssen A. x Louis van Loon.

De stamduif van de mannen is zonder enige twijfel de 88-NL-4307491 “De van Loon-duivin”. Deze duivin werd aangekocht op de verkoop van H. Jongman en heeft als vader een duif van Tist Eyssen en als moeder een duif van Louis van Loon. Heden ten dage is de invloed van deze geweldige kweekduivin nog steeds heel groot, want in de stamboom van de eerste 60 jonge duiven, die zij in dit seizoen een ring aan de poot schoven, komt deze “van Loon-duivin” nog voor.

Zij beschikken op dit moment over twee stamkoppels:

“Het Gouden koppel”, dat gevormd wordt door “de Machoman” en een dochter van “Visschers Glory” en het “Zilveren koppel”, gevormd door “de 36 pigeon” van de combinatie Putten – Kolen uit Asten en “Emma-M”, een duivin van de soort van Ad Schaerlaeckens.

Een van de kenmerken van de duiven van de combinatie Visscher is dat ze zeer mak zijn. Om dit aan mij duidelijk te maken haalde Richard jr. tijdens ons gesprek Miss Troyes naar binnen. Deze duivin is super tam. Richard jr. plaatste ze op de keukentafel en ze vloog zo op zijn hand en pikte het voer tussen zijn lippen uit. Miss Troyes was totaal niet bang en ze zat dan weer op de laptop en even later op het aanrecht. Deze duivin heeft geen doffer, maar is gepaard op Richard jr. Deze jaarling duivin vloog als jonge duif in 2007 5e NPO St. Quentin en 1e Troyes in de VNCC. Haar vader is de “Schneuman-doffer” en haar moeder komt uit het “Gouden koppel”.

In het verenigingslokaal laat Richard jr. Miss Troyes voor het inkorven ook gewoon los en dit tot grote verbazing van de clubmakkers. Ook komt Miss Troyes zo van het dak naar Richard jr. gevlogen als hij ze roept.

Wanneer de mannen wat nieuws aan hun stam willen toevoegen, dan moet dat - als het kan - liefst een prestatieduif zijn of jonge duiven uit een bewezen duif.

Het liefste nemen ze deel aan de vitesse-, midfond- en de jonge duivenvluchten.